Може бути, ви будете здивовані, але морква також маринують на зиму, як і інші овочі, наприклад, огірки чи помідори. Морква залишається хрусткою, і її можна використовувати для приготування смачних вітамінних салатів або в якості самостійної закуски до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 2 л.
- Морква – 2 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець духмяний горошок – 9 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Сіль – 45 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Вода – 1,5 л
- Гірчиця французька – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування моркви, консервованої на зиму? Морква добре промийте в холодній проточній воді, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або ножа. Очищену моркву наріжте тонкими брусочками за допомогою спеціальної терки або кухонного комбайна.
Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім розріжте навпіл. Займіться приготуванням маринаду.
В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Додайте необхідну кількість цукрового піску, солі та лимонної кислоти.
Після чого викладіть лавровий лист, запашний перець горошком і гвоздику. Після повторного закипання зменшіть вогонь і варіть маринад 3-5 хвилин.
Потім викладіть підготовлену моркву і варіть приблизно 5 хвилин.
Банки ретельно промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані, в духовій шафі або мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. На дно стерильних банок укладіть гіркий перець, попередньо промивши його і очистивши від серцевини і насіння, гірчицю в зернах, а також нарізаний часник.
Банки заповніть морквою, розмістивши її вертикально.
Обережно залийте гарячим маринадом і добре закрутіть стерильними кришками.
Гарячі банки акуратно переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після чого переверніть всі банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Новости