Морквяно-апельсиновий капкейки смачні і виглядають дуже апетитно! Морквяна випічка – це дуже смачний десерт, який необхідно спробувати приготувати хоча б один раз і ви закохаєтесь в нього. Багато хто так і не вирішуються приготувати випічку з морквою, керуючись тим, що випробовують неприязнь до відвареної моркви. Але випічка – це зовсім інша справа! Вона завжди виходить ніжною, ароматною, з великою кількістю пряностей, цитруса і волоськими горіхами. Якщо ви не відкриєте секрет, що в десерт ви додали морква – гості навіть не здогадаються!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Апельсин – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Кокосова стружка – 50 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Яйце – 2 шт.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 0.5 ч. л.
- Кардамон – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Морква – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати морквяно-апельсиновий капкейки легко! У мисці з’єднуємо яйця, цукор, апельсинову цедру і сік, рослинне масло. Всі інгредієнти за допомогою віночка перемішуємо до однорідної консистенції.
Потім додаємо в тісто натерту на дрібній тертці моркву і кокосову стружку. Волоські горіхи викладаємо на суху сковороду і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин. Після чого горіхи подрібнюємо ножем і відправляємо в тісто. Додаємо в миску просіяне борошно, розпушувач і соду, ванілін, сіль і прянощі. Всі інгредієнти вимішуємо до отримання однорідного тіста.
У форму для випічки капкейків укладаємо паперові вкладиші і наповнюємо їх тістом на 2/3. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо капкейки 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або шажкой.
Готові капкейки виймаємо з духовки і даємо їм охолонути 10-15 хвилин, після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку. Залишаємо до повного охолодження. Перед подачею можна полити капкейки готової цукровою глазур’ю і посипати кондитерської посипкою. Приємного чаювання!
Апельсинові кекси Ванільні кекси Кекси в паперових формочках Кекси з горіхами