Сирну запіканку люблять багато. Щоб урізноманітнити її звичний смак, можна додати в неї моркву. За смаковими якостями це буде нове блюдо, не менш смачне і апетитне! Перед вами рецепт приготування морквяно-сирної запіканки з використанням манної крупи. Запіканка виходить ніжною та приємною на смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Морква – 500 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Манна крупа – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати морквяно-сирну запіканку з манкою в духовці? В зручну ємність вливаємо кефір.

Додаємо до кефіру манну крупу і соду. Все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.

В окрему ємність покладіть сир, цукровий пісок, ванілін і яйця. Все перемішайте до однорідної маси.

Далі додаємо в сирну масу промитий ізюм. Перемішуємо.

Терту моркву перекладаємо в ємність з сирною масою. Перемішуємо інгредієнти до рівномірного розподілу моркви.

Далі в робочу ємність викладаємо набряклу манну крупу, все перемішуємо.

Отриману морквяно-сирну масу викладаємо у форму для випічки.

Далі поміщаємо майбутню запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Морквяно-сирна запіканка з манкою готова!

Приємного вам апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою як у дитячому садку Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на кефірі