У період зимових заготовок я намагаюся закатати не тільки різні салати і закуски, а також компоти і соки. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт морквяно-яблучного соку на зиму. Корисний сік я готую щорічно і не купую ніякі напої в магазині. Для приготування соку вибирайте моркву і соковитих яблука солодких сортів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Морква – 2,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яблука – 2 кг
Процес приготування:
Готувати морквяно-яблучний сік на зиму просто! Насамперед підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом: в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Добре вимийте яблука, обсушіть, а потім наріжте їх навпіл. Видаліть серцевину з насінням.
Моркву ретельно вимити в проточній воді з допомогою щітки для миття фруктів і овочів, а потім очистіть від шкірки і за допомогою гострого ножа або овочечистки.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через соковижималку.
Одержаний сік вилийте в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і питної води. Кількість цукру відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі моркви і яблук. Добре перемішайте, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і прокип’ятіть сік приблизно 2-3 хвилини.
Обережно розлийте готовий морквяно-яблучний сік по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з соком переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Морквяно-яблучний сік подавайте на стіл в охолодженому вигляді, при необхідності можете розвести його питною водою.
Насолоджуйтеся смачним і корисним напоєм!
Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку