У період зимових заготовок я намагаюся закатати не тільки різні салати і закуски, а також компоти і соки. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт морквяно-яблучного соку на зиму. Корисний сік я готую щорічно і не купую ніякі напої в магазині. Для приготування соку вибирайте моркву і соковитих яблука солодких сортів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Морква – 2,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яблука – 2 кг

Процес приготування:

Готувати морквяно-яблучний сік на зиму просто! Насамперед підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом: в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Добре вимийте яблука, обсушіть, а потім наріжте їх навпіл. Видаліть серцевину з насінням.

Моркву ретельно вимити в проточній воді з допомогою щітки для миття фруктів і овочів, а потім очистіть від шкірки і за допомогою гострого ножа або овочечистки.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через соковижималку.

Одержаний сік вилийте в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і питної води. Кількість цукру відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі моркви і яблук. Добре перемішайте, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і прокип’ятіть сік приблизно 2-3 хвилини.

Обережно розлийте готовий морквяно-яблучний сік по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з соком переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Морквяно-яблучний сік подавайте на стіл в охолодженому вигляді, при необхідності можете розвести його питною водою.

Насолоджуйтеся смачним і корисним напоєм!

Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку