Яблучний сік – це прекрасний варіант напою, як на святковий, так і повсякденний стіл. Приготований без додавання цукру, він містить велику кількість вітамінів і стане відмінним джерелом корисних речовин для зміцнення імунітету в зимово-весняний період, і чудовою альтернативою магазинних напоїв та соків, до складу яких входять консерванти.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 4 – 4.5 кг

Процес приготування:

Для того щоб приготувати яблучний сік через соковижималку в домашніх умовах на зиму, краще всього вибирати стиглі соковиті яблука хорошої якості. Перебираємо їх, щоб не було зіпсованих або червивих плодів. Потім промиваємо в теплій проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води.

Розрізаємо яблука навпіл і видаляємо серцевину і плодоніжки. Далі ріжемо яблука на 4-6 частин залежно від отвору в соковижималці.

Яблука пропускаємо через соковижималку і даємо готового соку відстоятися в резервуарі протягом 5-10 хвилин.

Після того, як сік відстоявся, проціджуємо його через марлю, згорнуту в 4-6 шарів.

Готовий сік перелити в глибоку каструлю і ставимо на середній вогонь. Наша мета – прогріти сік до температури 90-95 градусів. По мірі того, як сік буде нагріватися, за допомогою шумівки знімаємо зверху піну, що утворюється.

Після проведення кропіткої роботи по збору пінки у нас повинен залишитися в каструлі чистий сік красивого бурштинового відтінку.

Банки для заготівлі соку промиваємо питною содою, ретельно споліскують проточною водою і ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз. Стерилізуємо банки при температурі 110-120 градусів протягом 7-10 хвилин, після чого виймаємо їх з духовки. Даємо банкам трохи охолонути і розливаємо по них готовий гарячий сік. Щільно укупориваем банки прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном, перевіряємо герметичність і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо банки з соком на зберігання в темне прохолодне місце.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму