Насичений яблучно-морквяний сік з м’якоттю легко заготовити на зиму. Корисний домашній напій прикрасить ваш стіл в будь-який час року. Сік можна подавати до сніданку. У холодну пору він нагадає вам приємний арматури свіжих літніх плодів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Готувати морквяно-яблучний сік з м’якоттю на зиму легко! Підготуємо необхідні продукти для соку. Яблука краще вибирати кисло-солодких сортів, стиглі і свіжі. На один кілограм знадобиться велика морква.

Промиваємо яблука, видаляємо хвостики. Підготовлені плоди починаємо пропускати через соковижималку.

Від шкірки очищаємо моркву. Закидаємо овоч разом з яблуками і чекаємо отримання соку.

До выжатому соку додаємо отриману м’якоть, перемішуємо.

Виливаємо сік з м’якоттю в каструлю, додаємо цукор по смаку, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, варимо 3-4 хвилини і прибираємо з вогню.

Отриманий сік розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками і перевертаємо заготовки верх дном. Лишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Після чого яблучно-морквяний сік з м’якоттю готовий. Його можна виносити на подальше зберігання.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік через соковижималку