Морквяний сік володіє великою кількістю корисних властивостей для організму людини. Я хочу поділитися простим і досить легким рецептом морквяного соку без цукру на зиму. Вітамінний напій містить велику кількість натуральних цукрів і тому його можна вживати в невеликих кількостях всього лише кілька разів на тиждень.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Морква – 2,5 кг

Процес приготування:

Для того щоб приготувати морквяний сік без цукру на зиму, підготуйте моркву. Ретельно вимийте її під холодною проточною водою, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою або гострим ножем.

Заздалегідь підготуйте банки, ретельно вимийте їх, скориставшись харчовою содою і губкою для миття посуду. Чисті банки стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі.

Очищену моркву знову промийте в холодній воді, а потім пропустіть її через соковижималку. Якщо у вас немає в наявності соковижималки, сік можна приготувати, подрібнивши морква кухонним комбайном, блендером або м’ясорубкою. Але цей процес значно збільшить час на приготування вітамінного напою і зробить його досить трудомістким.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 5-7 хвилин.

Морквяний сік вилийте в каструлю і доведіть до кипіння. Гарячий морквяний сік розлийте по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками. Банки з соком накрийте рушником і повністю остудіть.

Після чого перемістіть морквяний сік в прохолодне місце для зберігання.
Насолоджуйтеся ароматним напоєм!

Новости