найпоширенішим способом приготувати будь сік є соковижималка. Я пропоную приготувати смачний, яскравий і корисний морквяний сік через соковижималку. Корисний напій виходить досить ароматним зі збалансованим смаком і великим вмістом корисних мікроелементів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Морква – 2,5 кг
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування морквяного соку через соковижималку на зиму смачний! Насамперед, відміряйте необхідну кількість моркви. Підготовлену моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, скориставшись щіткою для миття овочів і фруктів.
Обсушіть, а потім за допомогою овочечистки очистіть вимиту моркву від шкірки.
Очищену моркву пропустіть через соковижималку.
Вийшов морквяний сік вилийте в металевий посуд з товстим дном.
У каструлю влийте необхідну кількість питної води і додайте лимонну кислоту.
Каструлю з морквяним соком поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і прокип’ятіть сік приблизно 10-15 хвилин, періодично перемішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою або миючим засобом, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.
Гарячий морквяний сік акуратно розлийте по стерильним банкам, накрийте стерильними кришками.
Гарячі банки обережно закатаю з допомогою закаточной машинки.
Банки з гарячим соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою.
Залиште в такому положенні приблизно на добу до повного остигання, після чого перемістіть заготовку на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!
Новости