найпоширенішим способом приготувати будь сік є соковижималка. Я пропоную приготувати смачний, яскравий і корисний морквяний сік через соковижималку. Корисний напій виходить досить ароматним зі збалансованим смаком і великим вмістом корисних мікроелементів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Морква – 2,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування морквяного соку через соковижималку на зиму смачний! Насамперед, відміряйте необхідну кількість моркви. Підготовлену моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, скориставшись щіткою для миття овочів і фруктів.

Обсушіть, а потім за допомогою овочечистки очистіть вимиту моркву від шкірки.

Очищену моркву пропустіть через соковижималку.

Вийшов морквяний сік вилийте в металевий посуд з товстим дном.

У каструлю влийте необхідну кількість питної води і додайте лимонну кислоту.

Каструлю з морквяним соком поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і прокип’ятіть сік приблизно 10-15 хвилин, періодично перемішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою або миючим засобом, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.

Гарячий морквяний сік акуратно розлийте по стерильним банкам, накрийте стерильними кришками.

Гарячі банки обережно закатаю з допомогою закаточной машинки.

Банки з гарячим соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою.

Залиште в такому положенні приблизно на добу до повного остигання, після чого перемістіть заготовку на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Новости