Для приготування морквяного соку в домашніх умовах використовують різні пристосування. Найчастіше можна зустріти сік, приготований через соковижималку, але сьогодні я розповім про рецепт морквяного соку, приготованого в соковарці. Сік, приготовлений таким способом, відрізняється своїм ніжним і м’яким смаком, а також насиченим ароматом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Морква – 2,5 кг
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати морквяний сік на соковарці на зиму, насамперед підготуйте необхідну кількість моркви. Ретельно вимийте її під холодною проточною водою з допомогою щітки для миття овочів, а потім очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Для соку вибирайте солодку молоду і соковиту моркву.

Очищену моркву наріжте на кружечки, а потім викладіть в піддон соковарки.

Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані. Кришки сполосніть в холодній воді, а потім викладіть в каструлю. Прокип’ятіть кришки приблизно 7-10 хвилин.

В нижню частину соковарки налийте необхідну кількість холодної води і поставте на вогонь. Доведіть до помірного кипіння.

Після того як закипить вода добре, на нижню частину поставте середню і перевірте щоб трубочка була добре закріплена. Зверху додайте ємність з морквою, і добре закрийте кришкою.

Після того як вода сильно закипить, зменшіть вогонь і приблизно через годину в ємність з морквою додайте необхідну кількість цукрового піску.

Цукровий пісок можна взагалі не класти або відрегулювати за власними смаковими уподобаннями та натуральної солодощі моркви. Закрийте кришкою і варіть ще приблизно 2,5-3 години. Після закінчення часу розлийте морквяний сік, поставивши стерильну банку і відкрити краник.

Після того, як сік наллєте по всім банкам, банки з гарячим соком акуратно загорніть з допомогою закочувального ключа стерильними кришками, а потім переверніть їх догори дном.

Закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім захололі банки з морквяним соком перемістіть на зберігання в темне прохолодне місце.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Новости