Неймовірно соковитий, хрусткий салат зі свіжих фруктів і пекінської капусти. Відмінний дієтичний варіант окремого перекусу або гарнір, наприклад, до курки. Салат не тільки не містить зайвих калорій, але і допомагає травленню, а також багатий безліччю вітамінів і мікроелементів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста пекінська – 400 гр.
  • Ананас – 100 гр.
  • Яблука (кислі) – 1 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з пекінської капусти дієтичний легко! Для початку займемося ананасом: його необхідно очистити від шкірки за допомогою ножа, а м’якоть нарізати маленькими шматочками. Серцевину рекомендується не використовувати, так як вона занадто груба для ніжного салату. Як варіант, замість свіжого ананаса можна використовувати консервований, попередньо давши стекти сиропу.

Апельсин очищаємо від шкірки, максимально знімаємо білі прожилки. Розбираємо фрукт на окремі часточки і нарізаємо їх упоперек тонкими скибочками. При нарізці обов’язково видаляємо кісточки, щоб вони не потрапили в салат.

Яблуко потрібно промити, обсушити, розрізати на четвертинки і видалити насінну коробочку. Шкірку не зрізаємо. Нарізаємо невеликими кубиками яблуко. Також можна натерти його на крупній тертці, тоді салат буде більш соковитим. Щоб яблуко не потемніла, можна збризнути його невеликою кількістю лимонного соку.

З половини лимона видавлюємо сік в окрему піалу, кісточки обов’язково виймаємо. Виливаємо в сік, оливкова олія, сиплемо щіпку солі і перемішуємо – заправка готова.

Листя пекінської капусти промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими смужками. Для більшої м’якості і соковитості можна трохи пом’яти капусту руками.

В салатницю викладаємо ананаси, шматочки яблук і апельсина, смужки пекінської капусти.

Виливаємо в салатницю приготовану заправку і акуратно перемішуємо. Подавати до столу рекомендується відразу ж після приготування, поки салат не втратив свіжості і не почав виділяти багато соку. Можна додатково прикрасити гілочками улюбленої зелені.

Приємного апетиту!

Новости