Хочу поділитися рецептом цікавого і незвичайного салату з кабачків з медом. Салат простий і швидкий у приготуванні. Відмінно підійде в якості легкого доповнення до основної страви або як гарнір до м’яса або птиці.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 1 зуб.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з кабачків з медом? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату з кабачків. Ретельно вимийте кабачки або цукіні. Вибирайте молоденькі овочі з тонкою шкіркою. Молоді кабачки ніжні на смак і швидко маринуються.

Вимиті кабачки обсушіть з допомогою паперових рушників, і обріжте кінчики.

Підготовлені кабачки тонко наріжте гострим ножем, але краще скористайтеся кухонним комбайном.

Нарізані кабачки викладіть в глибоку ємність, посоліть і залиште приблизно на 20-30 хвилин.

Приготуйте заправку для салату. У невеликій ємності змішайте необхідну кількість рослинного масла, яблучного оцту, меду, кухонної солі і чорного меленого перцю. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Ретельно улюблену зелень промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем.

Часник очистіть від лушпиння і промийте.

Очищений часник наріжте тонкими пластинками.

З кабачків злийте виділилася рідина.

Кабачки полийте приготованою заправкою і ретельно перемішайте. Додайте подрібнену зелень і часник. Знову перемішайте.

Оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник приблизно на годину.

Готовий салат з кабачків подавайте на стіл. Раджу відразу готувати великими порціями, так як ароматний салат з кабачків з медом моментально відлітає зі столу.

Приємного апетиту!

Новости