Повітряні, рум’яні, дуже м’які і апетитні московські плюшки на дріжджовому тісті. Вони ідеально підходять як десерт до чаю. Побалуйте своїх рідних смачним десертом!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Масло соняшникове – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок (для начинки) – 0.5 склянки
  • Масло вершкове (для начинки) – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування московських булочок з дріжджового тіста з цукром? Приготуємо опару для тіста. Для цього подогреем молоко, щоб воно було трохи теплим, засипаємо в нього цукровий пісок, сіль і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хв

Додаємо яйце, рослинне масло і просіяне через ситечко борошно. Всі добре розмішуємо і формуємо тісто.

Залишаємо його в теплі на 1-1,5 години, воно має збільшитися приблизно наполовину. Обов’язково потрібно накрити його рушником.

Ділимо тісто на невеликі коржі. І розгортаємо їх в довгий прямокутник.

Вершкове масло розтоплюємо на слабкому вогні.

Промазуємо тісто олією. Потім згортаємо кінці широкої частини всередину внапуск. Потім також звертаємо кінці з вузької сторони. Низ приплющиваем пальцями, а зверху робимо розріз по середині і злегка розгортаємо його, щоб тісто стало схоже на серце.

Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Посипаємо їх цукром і випікаємо в духовці 30-35 хв. при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Плюшки