Повітряні, рум’яні, дуже м’які і апетитні московські плюшки на дріжджовому тісті. Вони ідеально підходять як десерт до чаю. Побалуйте своїх рідних смачним десертом!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Масло соняшникове – 6 ст. л.
- Цукор-пісок (для начинки) – 0.5 склянки
- Масло вершкове (для начинки) – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування московських булочок з дріжджового тіста з цукром? Приготуємо опару для тіста. Для цього подогреем молоко, щоб воно було трохи теплим, засипаємо в нього цукровий пісок, сіль і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хв
Додаємо яйце, рослинне масло і просіяне через ситечко борошно. Всі добре розмішуємо і формуємо тісто.
Залишаємо його в теплі на 1-1,5 години, воно має збільшитися приблизно наполовину. Обов’язково потрібно накрити його рушником.
Ділимо тісто на невеликі коржі. І розгортаємо їх в довгий прямокутник.
Вершкове масло розтоплюємо на слабкому вогні.
Промазуємо тісто олією. Потім згортаємо кінці широкої частини всередину внапуск. Потім також звертаємо кінці з вузької сторони. Низ приплющиваем пальцями, а зверху робимо розріз по середині і злегка розгортаємо його, щоб тісто стало схоже на серце.
Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Посипаємо їх цукром і випікаємо в духовці 30-35 хв. при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Плюшки