Приготувати Солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці на десерт буде чудовою ідеєю. Подавайте ласощі до чашці гарячого чаю. Кулінарна ідея послужить відмінним приводом покликати гостей.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сухі дріжджі – 30 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці. Просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж додаємо сухі дріжджі, сіль і одну чайну ложку цукру від загальної кількості.

Гарненько розмішуємо суху суміш.

Нагріваємо склянку води і поступово вливаємо його в суху суміш.

Вливаємо в масу дві столові ложки від загальної кількості масла і ретельно розмішуємо вміст.

Замішуємо тісто руками і залишаємо його в теплі на 1 годину.

Через деякий час тісто збільшиться в розмірі.

Розминаємо готовий продукт і ділимо його на кілька рівних частин.

Ліпимо з кожного шматочка круглий кульку.

Розкачуємо кульки в коржі.

Гарненько обмазуємо продукт рослинним маслом.

Зверху посипаємо цукром.

Скручуємо коржі в трубочки.

Далі кожну трубочку згинаємо навпіл.

Розрізаємо заготовки з протилежного боку вигину.

Руками акуратно розправляємо отримані пелюстки.

Викладаємо продукт у форму для випікання і посипаємо блюдо цукром.

Випікаємо до рум’янцю при температурі 180 градусів. Приблизно 50 хвилин.

Яскраві булочки з дріжджового тіста готові. Приємного чаювання!

Плюшки