Приготувати Солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці на десерт буде чудовою ідеєю. Подавайте ласощі до чашці гарячого чаю. Кулінарна ідея послужить відмінним приводом покликати гостей.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Сухі дріжджі – 30 гр.
- Вода – 1 склянка
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці. Просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж додаємо сухі дріжджі, сіль і одну чайну ложку цукру від загальної кількості.
Гарненько розмішуємо суху суміш.
Нагріваємо склянку води і поступово вливаємо його в суху суміш.
Вливаємо в масу дві столові ложки від загальної кількості масла і ретельно розмішуємо вміст.
Замішуємо тісто руками і залишаємо його в теплі на 1 годину.
Через деякий час тісто збільшиться в розмірі.
Розминаємо готовий продукт і ділимо його на кілька рівних частин.
Ліпимо з кожного шматочка круглий кульку.
Розкачуємо кульки в коржі.
Гарненько обмазуємо продукт рослинним маслом.
Зверху посипаємо цукром.
Скручуємо коржі в трубочки.
Далі кожну трубочку згинаємо навпіл.
Розрізаємо заготовки з протилежного боку вигину.
Руками акуратно розправляємо отримані пелюстки.
Викладаємо продукт у форму для випікання і посипаємо блюдо цукром.
Випікаємо до рум’янцю при температурі 180 градусів. Приблизно 50 хвилин.
Яскраві булочки з дріжджового тіста готові. Приємного чаювання!
Плюшки