Багато люблять потішити себе плюшками і ароматним чаєм. В домашніх умовах приготувати плюшки «Сердечка» не складе особливих труднощів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 4 – 5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 11 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати плюшки «Серденька» з дріжджового тіста? Підігрійте молоко і вершкове масло, додайте дріжджі і дві столові ложки цукру, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Потім всипте сіль, розпушувач і просіяне борошно. Замісіть тісто, воно має бути м’яким і слухняним. Залиште його в теплому місці на 30 хвилин.

Коли тісто підніметься, обімніть його руками і розділіть на кілька частин.

Тісто розкачайте в круглі коржі, просыпьте цукром. Потім поверніть коржі в рулетики. Кожен рулет складіть навпіл, зробіть надріз посередині і розгорніть його. Заготівля повинна нагадувати сердечко.

Деко застелити пекарської папером, викладіть на нього заготовки і залиште їх на 10 хвилин.

розігрійте Духовку до 220 градусів і випікайте в ній плюшки 15-20 хвилин. Готову випічку трохи остудіть. Плюшки виходять дуже ніжними і м’якими.

Приємного апетиту!

Плюшки