Якщо немає бажання возитися з дріжджовим тістом, але хочеться приготувати домашню піцу з м’якою скоринкою, даний рецепт повинен сподобатися. Тісто замішується дуже швидко, виходить податливим і живим, чимось нагадуючи дріжджове. Помічено, що особливо пористе і повітряне воно виходить, якщо використовувати кефір кислий, у якого термін придатності підійшов до кінця. У тесту повинна бути м’яка, нетугая консистенція – на такому готова піца виходить середньої товщини, легкої і соковитою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло рослинне – 30 мл
  • Кефір – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 11 – 13 ст. л.

Процес приготування:

Щоб краще приготувати тісто для піци без дріжджів, в об’ємну миску просіваємо борошно. Поверх висипаємо вказану кількість соди, солі і цукрового піску. Розбиваємо яйце в сухі інгредієнти.

Вливаємо в миску також рослинне масло без запаху і кефір. Краще, якщо кефір буде кімнатної температури.

Починаємо замішувати тісто. Працюємо ложкою по колу, об’єднуючи рідкі і сухі компоненти. Потім переходимо на ручний заміс. В залежності від характеристик конкретної борошна, її може знадобитися трохи більше або менше. При замісі орієнтуємося на консистенцію – вона ні в якому разі не повинна бути тугий. При необхідності підсипаємо потроху борошно. Готове тісто скачуємо в кулю і даємо йому постояти двадцять-двадцять п’ять хвилин в холодильнику.

«Свіже» розкачуємо тісто на робочій поверхні і розкладаємо підготовлену начинку. Духовку треба розігріти до 200 градусів. В середньому на випікання такого тесту йде не більше двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.

Якщо начинка не містить багато вологи, то випічка буде готова за п’ятнадцять хвилин. Рекомендуємо деко з піцою встановлювати на нижньому рівні духовки. Коли краю стануть ніжно зарумяненное, можна вже діставати виріб.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для піци на кефірі Дріжджове тісто для піци на кефірі Тісто для піци Тісто для піци на кефірі Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії