Розсипчастий пиріг з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою сподобається всій родині. Тісто можна замішувати як вручну, так і за допомогою блендера. В останньому випадку готування займає мінімум часу, так як крихта для пирога виходить миттєво. Вершкове масло бажано брати холодне, тверде – так крихта вийде більш структурної.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 240 гр.
- Цукрова пудра – 60 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Абрикоси – 12 шт.
- М’ята свіжа – для прикраси
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати насипний пиріг з абрикосами просто! В великій мисці змішати просіяне борошно, цукрову пудру і розпушувач. Перемішуємо сухі інгредієнти.
Холодне вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками і складаємо їх у чашу блендера. Якщо будете замішувати крихту вручну, то масло краще натерти на крупній тертці.
Висипаємо поверх масла суху борошняну суміш і вмикаємо блендер або швидко розтираємо все вручну. Вийде розсипчаста крихта.
Форму злегка змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то можна не змащувати. Висипаємо третину крихти і розподіляємо її по дну рівним шаром.
Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половинки і вручну витягаємо кісточку. Бажано, щоб плоди були стиглими і солодкими.
Половинки розрізаємо на шматочки.
Половину часточок розкладаємо поверх крихти.
Засипаємо половиною залишилася крихти. Знову викладаємо абрикосові часточки – всі решта. Останній шар – залишок крихти, розподіляємо її рівномірно.
Ставимо форму з сформованим пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно двадцять п’ять-тридцять хвилин до золотистого кольору.
Дістаємо пиріг з духовки, даємо повністю охолонути і звільняємо від форми. Прикрашаємо листочками м’яти.
Потім нарізаємо випічку на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачного!