Цей пиріг виходить не такий нудотний, як з повністю ягідною начинкою. Легкий смак сиру з невеликою кислинкою розбавляється яскравим смаком солодкої вишні, що робить пиріг не таким важким. Сподобається тим, хто не дуже любить дуже солодкі десерти.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Вишня – 250 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати пісочний пиріг з вишнями і сиром, вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло і стало м’яким. Наріжте його невеликими кубиками, перекладіть в миску і додайте ванілін і цукор. Перемішайте вилкою всі інгредієнти до отримання однорідної маси, за консистенцією нагадує крем.

Вбийте в масляну масу яйце і перемішайте до однорідності.

В окремій ємності змішайте сухі інгредієнти і, просіваючи через дрібне сито, по частинах введіть в олійну основу. Вимісіть до однорідності за допомогою лопатки, сформуйте кулю, оберніть поліетиленом або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 10-15 хвилин.

Тим часом підготуйте сирну начинку. У глибоку миску викладіть всі інгредієнти.

Збийте все з допомогою блендера до однорідної маси, за консистенцією нагадує кефір. При відсутності блендера інгредієнти можна змішати віночком або вилкою, але в цьому випадку сир краще попередньо перетерти через сито.

З вишні при необхідності видаліть кісточки і залиште на 10 хвилин в друшляку, щоб стік зайвий сік.

Охолоджене тісто розкачати між двома листами пергаменту в однорідний пласт, перенесіть на форму для випічки і утрамбуйте. Надлишки тесту можете зрізати ножем і зробити з них прикраса, а можете сформувати високий борт.

В пісочну основу залийте сирну масу і викладіть вишні. Можете почекати пару хвилин, поки ягода пустить сік, і злегка перемішати начинку, щоб утворилися біло-рожеві розлучення.

Розігрійте духовку до 180 С і випікайте пиріг близько 40 хвилин. Час приготування багато в чому залежить від вашої духовки, тому орієнтуйтеся на кольори бортиків. Якщо вони помітно підрум’янилися – страву можна діставати.

Приємного апетиту!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з замороженої вишнею Пиріг з сиром та вишнями Пироги Пироги з вишнею Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою