Такий абрикосовий пиріг – справжня знахідка для любителів сирною випічки. Крихта, що замінює корж, володіє насиченим горіховим смаком, який чудово поєднується з ніжною сирною начинкою і тонкою кислинкою абрикосів. А готується такий пиріг дуже швидко і просто.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Абрикоси – 400 гр.
- Сир – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування насипного пирога з сиром і абрикосами. Для тіста змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем, після чого натираємо на борошно холодне вершкове масло.
Далі засипаємо 2 столові ложки цукру і подрібнені горіхи.
Розтираємо масу до стану розсипчастою крихти. Можна використовувати блендер для подрібнення.
Приступаємо до начинки. Змішуємо яйця з сиром і цукром до однорідного стану.
Абрикоси промиваємо й обсушуємо, після чого видаляємо кісточку і нарізаємо невеликими шматочками.
Збираємо пиріг в выстеленном пергаментом рознімної кільці. Засипаємо на дно половину піщаної крихти.
Далі викладаємо сирну начинку.
На неї кладемо абрикоси.
Зверху знову насипаємо пісочну крихту.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці протягом години, після чого даємо йому повністю охолонути і тільки тоді дістаємо з форми. Приємного апетиту!
Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги