Такий абрикосовий пиріг – справжня знахідка для любителів сирною випічки. Крихта, що замінює корж, володіє насиченим горіховим смаком, який чудово поєднується з ніжною сирною начинкою і тонкою кислинкою абрикосів. А готується такий пиріг дуже швидко і просто.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Абрикоси – 400 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування насипного пирога з сиром і абрикосами. Для тіста змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем, після чого натираємо на борошно холодне вершкове масло.

Далі засипаємо 2 столові ложки цукру і подрібнені горіхи.

Розтираємо масу до стану розсипчастою крихти. Можна використовувати блендер для подрібнення.

Приступаємо до начинки. Змішуємо яйця з сиром і цукром до однорідного стану.

Абрикоси промиваємо й обсушуємо, після чого видаляємо кісточку і нарізаємо невеликими шматочками.

Збираємо пиріг в выстеленном пергаментом рознімної кільці. Засипаємо на дно половину піщаної крихти.

Далі викладаємо сирну начинку.

На неї кладемо абрикоси.

Зверху знову насипаємо пісочну крихту.

Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці протягом години, після чого даємо йому повністю охолонути і тільки тоді дістаємо з форми. Приємного апетиту!

Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги