Приготувати гарне тісто для кыстыбай – це основа вдалого страви! Щоб тісто вийшло ніжним і смачним, додамо в нього яйце і вершкове масло. Коржі добре піднімуться і будуть повітряними і поживними! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати ніжне тісто на кыстыбый з картоплею просто! Борошно просіваємо через ситечко і змішуємо її з сіллю і цукровим піском.
Вершкове масло розтоплюємо, з’єднуємо його в глибокій ємності з молоком і яйцем.
Додаємо до них борошно, засипаємо її невеликими порціями, помішуючи, щоб маса вийшла однорідною.
Продовжуємо вимішувати тісто руками 5-7 хв, поки воно не стане еластичним.
Накриваємо його плівкою або рушником і залишаємо настоятися на 20 хв.
Тісто для кыстыбай готове, можна формувати коржі і робити начинку. Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею