Ароматний салат з огірків з цибулею і кропом без варіння дуже смачний і корисний, всі інгредієнти добре гармонують. Баночка такого салату виручить взимку, коли немає часу на приготування холодної закуски. Для такої огіркової заготовки можна використовувати навіть перезрілі огірки. Тільки потрібно видалити у них насіння і обрізати жорстку шкуру.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рецепту Ніжинських огірків на зиму? Огірки помийте і складіть в миску з холодною водою на 2 або більше годин. Після такої процедури овочі набувають насичений зелений колір. Промийте їх ще раз і обсушіть рушником.
Відріжте у овочів хвостики і наріжте їх середніми по товщині кільцями. У великого огірка видаліть серцевину з насінням і наріжте на півкільця або чверті.
Цибулину очистіть і вимийте. Наріжте його тонко півкільцями.
Кріп промити, трохи обсушити і подрібніть.
нарізані огірки перекладіть цибулю, кріп, сіль з цукром і влийте оцет.
Перемішайте всі складові салату, акуратно, щоб не поламати гуртки огірків. Залиште масу на 2 години в кімнаті.
В сухі стерильні банки покладіть горошини перцю і невеликий лавровий лист. Складіть в банки салат, трамбуючи його м’якими рухами ложкою. Накрийте банки кришками і залиште на 20 хвилин.
Підготуйте каструлю для стерилізації, покладіть на дно рушник, поставте банки, прикриті кришками, налийте води на 2/3 банки і прокип’ятіть пів літрові – 10 хвилин, літрові – 17 хвилин. Дістаньте банки і закрутіть кришку. Переверніть їх і накрийте ковдрою до абсолютного остигання.
Насолоджуйтеся ароматним салатом! Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки кружечками на зиму Різані огірки на зиму Салат з переросли огірків на зиму