Солоні огірки на зиму без турбот і зайвих консервантів, хоч і звичних нам, можна заготовити, заливши їх розсолом з холодної води, солі, додавши листя та іншу зелень. Огірки виходять хрусткими, красивого зеленого кольору, добре зберігаються до весни.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 6 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 100 гр.
- Вода – 900 мл
- Суміш перців – 2 ч. л.
- Кріп – за смаком
- Листя хрону – за смаком
- Виноградне листя – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати огірки на зиму без оцту холодною водою? Овочі та зелень помити, часник очистити. У огірків не зрізати кінчики.
У миску влити холодну фільтровану воду. Всипати туди велику сіль, добре перемішати, поки сіль повністю не розчиниться у воді.
На дно вимитої банки викласти листя винограду, листя хрону, парасольки кропу. Туди ж відправити перець чилі. Покласти в банку зубчики часнику, всипати суміш перців горошком. Щільно укласти в банку огірки.
Налити в банку з огірками холодний розсіл. Розсіл повинен покрити огірки повністю.
Капронові кришки опустити в окріп на кілька хвилин, дістати і дати стекти воді.
Дати кришок трохи охолонути і закрити банки. Банки з огірками прибрати відразу в підвал.
Через 4 дні почнеться процес бродіння. Розсіл стане мутнуватим, потім каламуть осяде. Огірки добре переживають зиму і коштують до весни.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту в літрових банках на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки холодним способом у 3-х літрових банках на зиму Солоні огірки на зиму