Солоні огірки на зиму без турбот і зайвих консервантів, хоч і звичних нам, можна заготовити, заливши їх розсолом з холодної води, солі, додавши листя та іншу зелень. Огірки виходять хрусткими, красивого зеленого кольору, добре зберігаються до весни.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 100 гр.
  • Вода – 900 мл
  • Суміш перців – 2 ч. л.
  • Кріп – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Виноградне листя – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати огірки на зиму без оцту холодною водою? Овочі та зелень помити, часник очистити. У огірків не зрізати кінчики.

У миску влити холодну фільтровану воду. Всипати туди велику сіль, добре перемішати, поки сіль повністю не розчиниться у воді.

На дно вимитої банки викласти листя винограду, листя хрону, парасольки кропу. Туди ж відправити перець чилі. Покласти в банку зубчики часнику, всипати суміш перців горошком. Щільно укласти в банку огірки.

Налити в банку з огірками холодний розсіл. Розсіл повинен покрити огірки повністю.

Капронові кришки опустити в окріп на кілька хвилин, дістати і дати стекти воді.

Дати кришок трохи охолонути і закрити банки. Банки з огірками прибрати відразу в підвал.

Через 4 дні почнеться процес бродіння. Розсіл стане мутнуватим, потім каламуть осяде. Огірки добре переживають зиму і коштують до весни.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту в літрових банках на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки холодним способом у 3-х літрових банках на зиму Солоні огірки на зиму