Гострі й одночасно солодкі огірки з корейської приправою подобаються багатьом, і тому наші господині ставлять такий салат на зиму. При правильному дотриманні технології така закуска добре зберігається, не втрачаючи своїх смакових якостей, до кінця зими. Корейські приправи можуть відрізнятися своїм складом, але вони завжди містять паприку, коріандр і гострий перець, а салат доповнюють часником. Для цієї заготовки використовують корнішони, але підійдуть і переросли овочі. Готуємо огірки без стерилізації.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 0.5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Корейська приправа – 20 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Готувати огірки з корейської приправою без стерилізації на зиму легко! Огірки для цього салату заздалегідь потримати в холодній воді кілька годин, щоб вони залишилися в заготівлі хрусткими. Потім їх промийте, видаліть кінчики і наріжте овочі брусочками. Перерослі огірки очистіть від шкірки і насіння і потім наріжте. Нарізані огірки помістіть в глибоку миску.

Моркву очистіть, промийте і наріжте на корейській тертці. Потім перекладіть її в окремий посуд, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб пом’якшала.

Подрібніть на часничниці очищені зубки часнику і перекладіть їх в піалу. Потім насипте в піалу решту солі, 100 г цукру, приправу для корейської моркви. Ця приправа за ступенем гостроти буває 3 видів: не гострою, гострої і як вогонь, що врахуйте при виборі її для цього салату. Потім до спецій налийте 100 мл рослинного масла і ложкою всі інгредієнти добре перемішайте. Бажано, щоб сіль з цукром максимально розчинилися.

До огірків перекладіть морквяну стружку і вилийте приготовлену заправку. Потім рукою акуратно, овочі з заправкою перемішайте і залиште їх на 2 години, щоб огірки дали сік і просочилися ароматом спецій.

За цей час банки для салату промийте з додаванням харчової соди і стерилізуйте зручним для вас способом.

Кришки прокип’ятіть в окремому посуді протягом 2 хвилин.

Настоявшиеся огірки з морквою перекладіть в варильну посуд, на середньому вогні доведіть до кипіння і тушкуйте на невеликому вогні протягом 15 хвилин від початку кипіння. За цей час колір огірків стане більш темним. Салат під час гасіння ложкою помішуйте.

Потім приготований салат із корейської приправою гарячим, перекладіть в підготовлені банки і налийте до нього залишився маринад, заповнюючи банки до верху. Салат відразу герметично закупорьте і залиште на кухні до повного охолодження. Прикривати банки з салатом «шубою» не треба, інакше втратять хрусткий смак.

Охолоджений салат перенесіть в холодне місце зберігання консервацій, адже готували без стерилізації.

Смачних і вдалих заготовок!

Закуска з огірків на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму