Цей рецепт ви можете використовувати для засолювання огірків на зиму холодним способом. Огірки засолюються без додання оцту і тільки з пряною зеленню. Вам пропонується додати до огірків трохи горілки. Вона зробить огірочки хрусткими і сприяє кращому зберіганню. Спробуйте!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1.5 кг
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Горілка – 100 гр.
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Парасольки кропу – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати солоні огірки під капроновою кришкою без стерилізації на зиму просто! Огірки для засолювання замочіть на 2 години в холодній воді. За цей час промийте з харчовою содою банки і стерилізуйте будь-яким способом. Парасольки кропу і листя помийте і укласти в підготовлені банки.

Замочені огірки промийте проточною водою і компактно розкладіть в банки з прянощами.
В окремий посуд налийте розраховане кількість холодної води. Насипте в неї сіль і цукор і розмішайте до повного розчинення. Потім розсіл додайте горілку і залийте ним огірки в банки, заповнюючи їх до самого верху.

Банки прикрийте нещільними кришками або марлею і залиште на 3 дні при домашньої температурі для початку процесу бродіння.

Після закінчення цього часу банки з огірками закрийте щільними (подвійними) капроновими кришками.

Можете в розсіл в банки насипати трохи насіння гірчиці, щоб огірки не перекисли. Банки перенесіть на зберігання в холодне місце.

Їжте на здоров’я!

Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Солоні огірки на зиму Солоні огірки холодним способом на зиму