Якщо вам не подобаються огірки на основі оцту, але ви хочете, щоб вони добре промариновались і були хрусткими, спробуйте покласти трохи лимона. Лимон додасть приємну кислинку і зробить смак огірків абсолютно особливим. Таке ласощі стане чудовою добавкою до основного блюда.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
  • Лимон – 2 гуртка
  • Часник – 4 зуб.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 40 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати огірки на зиму з лимоном, промиваємо їх і заливаємо водою. Залишаємо настоятися 3 години.

Банки стерилізуємо, а кришки на заливаємо на пару (10-15 хвилин окропом. Кріп промиваємо, часник ріжемо часточками. Складаємо в кожну банку по парасольки кропу, кілька шматочків часник і кухоль лимона. Потім щільно викладаємо огірки. І заливаємо все окропом.

Накриваємо огірки кришками, але не закатуємо.

Утеплюємо банки, закривши їх рушником.

Тепер зливаємо воду в каструлю і додаємо 100 мл кип’яченої води.

Додаємо у воду цукор і сіль і варимо маринад.

Додаємо в огірки по ложечці гірчиці.

Коли маринад почне кипіти, додамо в нього лимонну кислоту.

Розливаємо маринад по банках і щільно закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків з гірчицею на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з лимонною кислотою на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму