Якщо вам не подобаються огірки на основі оцту, але ви хочете, щоб вони добре промариновались і були хрусткими, спробуйте покласти трохи лимона. Лимон додасть приємну кислинку і зробить смак огірків абсолютно особливим. Таке ласощі стане чудовою добавкою до основного блюда.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Лимон – 2 гуртка
- Часник – 4 зуб.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Вода – 1 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 40 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати огірки на зиму з лимоном, промиваємо їх і заливаємо водою. Залишаємо настоятися 3 години.
Банки стерилізуємо, а кришки на заливаємо на пару (10-15 хвилин окропом. Кріп промиваємо, часник ріжемо часточками. Складаємо в кожну банку по парасольки кропу, кілька шматочків часник і кухоль лимона. Потім щільно викладаємо огірки. І заливаємо все окропом.
Накриваємо огірки кришками, але не закатуємо.
Утеплюємо банки, закривши їх рушником.
Тепер зливаємо воду в каструлю і додаємо 100 мл кип’яченої води.
Додаємо у воду цукор і сіль і варимо маринад.
Додаємо в огірки по ложечці гірчиці.
Коли маринад почне кипіти, додамо в нього лимонну кислоту.
Розливаємо маринад по банках і щільно закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків з гірчицею на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з лимонною кислотою на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму