Хочу поділитися ще одним улюбленим і швидким рецептом смачних і ароматних огірків під капроновою кришкою в льох. Для приготування закуски можна використовувати огірочки різного розміру. Такі огірки відмінно підійдуть для приготування апетитного розсольнику.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,5 кг
- Перець чилі – за смаком
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Кріп – 4 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Листя вишні – шт.
- Естрагон – 1 гілка
- Часник – 5 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 1,5 л
- Сіль велика – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати огірки під капроновою кришкою в льох. Для приготування солоних огірків відберіть міцні плоди однакового розміру. Добре вимийте їх, а потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште вимочуватися приблизно на 2-3 години.
Потім злийте воду і промийте огірочки під холодною водою. Обріжте кінчики.
Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в проточній воді. Листя чорної смородини, хрону, вишні, естрагон, парасольки і стебла кропу, а також гіркий перець добре промийте під холодною водою, потім струсіть зайву вологу.
Промиті стебла кропу наріжте на кілька частин.
Відміряйте необхідну кількість спецій, приправ і зелені для 3-літрової банки.
Кам’яну сіль викладіть в невелику ємність і залийте невеликою кількістю окропу, ретельно перемішайте до повного розчинення. Повністю остудіть. Банки, в яких будете солити огірки, ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані в духовці або в мікрохвильовій печі.
На дно стерильної банки укладіть кілька листя чорної смородини, вишні та хрону, також додайте стебла кропу, зубчики часнику. Банку заповніть огірочками, чергуючи з листям та іншою зеленню, а зверху викладіть естрагон, парасольки кропу і попередньо нарізаний гіркий перець. Потім влийте охолоджений розсіл і залийте холодною питною водою.
поставте Банки в глибокі ємності, прикрийте марлею і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Після чого зніміть марлю.
Розсіл злити в каструлю з товстим дном. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, кип’ятіть розсіл буквально кілька хвилин. Киплячим розсолом акуратно залийте банки з огірками.
Капронові кришки обдайте окропом. Банки добре закрийте капроновими кришками. Залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім перемістіть банки з огірками в прохолодне темне місце на зберігання. Я зберігаю такі огірки в погребі. Огірки будуть готові до вживання через 3 тижні. Готові огірочки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту в 1,5 літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в літрових банках на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму