Кожна господиня має велику кількість рецептів зимових заготовок в своїй кулінарній книзі. Я хочу поділитися своїм улюбленим зимовим рецептом огірків в томатній пасті без стерилізації. Апетитна закуска, безумовно, прикрасить ваш обідній стіл.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 120 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль велика – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати огірки в томатній пасті без стерилізації легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматною закуски з огірків в томатній пасті.

Міцні огірки ретельно промийте в холодній проточній воді, обсушити, скориставшись кухонним рушником, обріжте хвостики з обох сторін, потім наріжте кружечками завтовшки приблизно 5 міліметрів.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Спосіб нарізки не принципове.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці, подрібніть за допомогою блендера або просто подрібніть гострим ножем.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води.

Додайте цукровий пісок і велику сіль.

Потім влийте рослинне масло.

Викладіть томатну пасту, ретельно перемішайте до повного розчинення. Каструлю поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте підготовлені огірки і цибулю, добре перемішайте. Зменшіть вогонь і варіть закуску 3-5 хвилин. Потім додайте чорний перець горошком, подрібнений часник, влийте столовий оцет. Перемішайте і зніміть з вогню.

Стерильні банки заповніть ароматною закускою з огірків в томатній пасті.

Обережно закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з закускою переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після повного охолодження закуски перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з часником на зиму Різані огірки в томатній заливці на зиму Різані огірки з часником в томатній заливці на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму