Пропонуємо вам самий простий і швидкий спосіб приготування заготовок на зиму. За нашим рецептом виходять смачні та хрусткі огірочки в одній банці з маринованою кабачком. Такий легкий варіант асорті послужить відмінною альтернативою закатанному салату з маслом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Огірки – 400 гр.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Вода – 700 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані огірки з кабачками, кількість інгредієнтів в рецепті розраховане на літрову банку. Для початку промиваємо банки з содою і стерилізуємо в духовці 10-12 хвилин при температурі 110 градусів. Огірки вибираємо невеликі. Замочуємо їх у холодній воді на 1-2 години, потім добре промиваємо. Якщо маленькі огірочки – обрізаємо кінчики по 0,2 див. Якщо ж огірки великі – обрізаємо кінчики і ріжемо огірки кружечками завтовшки близько 5 мм В стерилізовані банки кладемо промитий лист хрону, листя смородини і вишні. Кладемо зубчики часнику і парасольку кропу.

Кабачок вибираємо молодий, щоб шкірка і насіння у нього були ще м’якими. Нарізаємо кабачок кружечками завтовшки близько 1 см і викладаємо кілька шматочків в банку, потім викладаємо огірки до самого верху.

Зверху на огірки додаємо сіль і цукор. Сіль для закачування використовуємо звичайну велику, не йодовану. Додаємо оцет прямо в банку. Кип’ятимо воду і заливаємо окріп в банку до самих країв. Закручуємо банку кришкою.

Закручені банки перевертаємо догори дном, вкриваємо рушником або ковдрою і залишаємо, щоб вони охололи до кімнатної температури. Після цього банки з заготовками ставимо в темне місце. Там вони можуть зберігатися всю зиму.

Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки в листі хрону на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму