Не так давно відкрила для себе незвичайний і цікавий рецепт огірків в томатному соку без оцту, але з ароматним інгредієнтом, який надає закуски незабутній смак. Огірочки виходять хрусткими і такими апетитними, що складно зупиниться.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 900 гр.
- Перець духмяний горошок – 7 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Лавровий лист – шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Для маринаду: –
- Томатний сік – 300 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати огірки в томатному соку без оцту. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування огірків в томатному соку без оцту. Листя хрону і парасольки кропу добре промийте під прохолодною водою і струсіть зайву вологу. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Огірки вибирайте однакового невеликого і середнього розміру. Ретельно вимийте їх в прохолодній проточній воді, потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште замачиваться приблизно на 2 години. Банки вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною близько 5 міліметрів.
На дно стерильних банок викладіть парасольки кропу, листя хрону, очищений часник, нарізаний кільцями ріпчаста цибулю і запашний перець горошком. Потім заповніть банку огірочками, розмістивши їх як можна щільніше, і залийте заздалегідь підготовленим окропом, залиште на 10 хвилин, потім злийте воду в каструлю, доведіть до кипіння і залийте банки ще на 10 хвилин.
Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість томатного соку. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кориці, солі і лавровий лист. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і прокип’ятіть маринад кілька хвилин.
З банок злийте воду, а потім акуратно залийте гарячим маринадом. Приготуйте глибоку каструлю, дно застелити кухонним рушником. Спеціальним пристосуванням акуратно перемістіть гарячі банки в каструлю. Залийте теплою водою по плечики банок. Каструлю з банками поставте на вогонь і доведіть до кипіння, і стерилізуйте банки з огірками 20 хвилин.
Після чого акуратно вийміть гарячі банки з каструлі спеціальним пристосуванням. Гарячі банки з огірками закатаю з допомогою закаточной машинки. Обережно переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження на добу. Потім перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Насолоджуйтеся ароматними огірочками!
Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки в томатному соку на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму