Не так давно відкрила для себе незвичайний і цікавий рецепт огірків в томатному соку без оцту, але з ароматним інгредієнтом, який надає закуски незабутній смак. Огірочки виходять хрусткими і такими апетитними, що складно зупиниться.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 900 гр.
  • Перець духмяний горошок – 7 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Лавровий лист – шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Томатний сік – 300 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати огірки в томатному соку без оцту. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування огірків в томатному соку без оцту. Листя хрону і парасольки кропу добре промийте під прохолодною водою і струсіть зайву вологу. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Огірки вибирайте однакового невеликого і середнього розміру. Ретельно вимийте їх в прохолодній проточній воді, потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште замачиваться приблизно на 2 години. Банки вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною близько 5 міліметрів.

На дно стерильних банок викладіть парасольки кропу, листя хрону, очищений часник, нарізаний кільцями ріпчаста цибулю і запашний перець горошком. Потім заповніть банку огірочками, розмістивши їх як можна щільніше, і залийте заздалегідь підготовленим окропом, залиште на 10 хвилин, потім злийте воду в каструлю, доведіть до кипіння і залийте банки ще на 10 хвилин.

Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість томатного соку. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кориці, солі і лавровий лист. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і прокип’ятіть маринад кілька хвилин.

З банок злийте воду, а потім акуратно залийте гарячим маринадом. Приготуйте глибоку каструлю, дно застелити кухонним рушником. Спеціальним пристосуванням акуратно перемістіть гарячі банки в каструлю. Залийте теплою водою по плечики банок. Каструлю з банками поставте на вогонь і доведіть до кипіння, і стерилізуйте банки з огірками 20 хвилин.

Після чого акуратно вийміть гарячі банки з каструлі спеціальним пристосуванням. Гарячі банки з огірками закатаю з допомогою закаточной машинки. Обережно переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження на добу. Потім перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Насолоджуйтеся ароматними огірочками!

Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки в томатному соку на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму