Незвичайний, але дуже смачний рецепт консервованих овочів – огірки на зиму в томатному соусі. Огірки, виготовлені за цією технологією, незмінно ароматні, пікантні та хрусткі. Від них просто неможливо відірватися!


Інгредієнти: на 9 л.

  • Огірки – 4,5 кг
  • Масло олію – 250 мл
  • Часник – 180 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 150 мл
  • Томатна паста чи Томатний соус або Томатний сік – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати огірки на зиму в томатному соусі? Огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин для пружності. Потім воду злити, огірки порізати на четвертинки.

Часник очистити, дрібно нарізати. У велику каструлю всипати огірки, часник, цукор, сіль, мелений перець, паприку, влити туди соняшникову олію і томатну пасту. Все ретельно перемішати і поставити на вогонь. Варити 40 хвилин на невеликому вогні. Коли огірки пустять сік, зняти каструлю з вогню, влити туди оцет, перемішати. Дати настоятися 15 хвилин.

В заздалегідь стерилізовані банки викласти огірки, залити їх соусом.

Банки з огірками на зиму в томатному соусі щільно закрутити кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і на добу поставити в темне місце. Після банки з огірками можна буде перенести в підвал для зберігання. Приємного апетиту!

Консервовані огірки на зиму Огірки в томатній заливці з часником на зиму Огірки в томатному соку на зиму Огірки в томатному соусі з часником на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Різані огірки на зиму