Ті самі огірки, які виходять, як магазинні. Їх солодкувато-гострий смак ні з чим не переплутаєш. Рецепт наводиться на 1 літрову банку.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Бадилля моркви – 1 гілка
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Рецепт маринованих огірків як глобус простий у приготуванні! Замочити в холодній воді огірки на 2 години. Банки з кришками вимити з содою, обполоснути і відставити у бік. Зелень промити, очистити часник.

Викласти в кожну банку парасольку кропу, бадилля моркви, листя хріну, горошини чорного перцю і часник. Влити оцет.

Огірки промити, обрізати хвостики, укласти в банку. Залити кип’яченою або фільтрованої водою.

Всипати в банку 1 ч. л. солі.

Додати цукровий пісок.

Банки з огірками поставити в каструлю, застелене рушником. Залити холодну воду, щоб вона покривала плічка банок. Поставити на середній вогонь. Довести воду до кипіння, стерилізувати банки з моменту закипання 5-7 хв., якщо вони літрові, і 15-20 хв., якщо вони трилітрові. Під час стерилізації банки повинні бути щільно закриті кришками.

Банки дістати з каструлі, закатати, перевернути догори дном і залишити остигати, не обгортаючи. Після охолодження залишити банки на пару годин в холодильнику, потім прибрати в комору на зберігання.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму