Хочу поділитися ще одним рецептом огірків в томатному соусі по-грузинськи на зиму. Любителі прянощів, приправ і спецій обов’язково оцінять ароматні огірки по-грузинськи. Огірочки виходять хрусткими і смачними. Закуска доставляють незабутнє задоволення всім, хто її пробує.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 600 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Помідори свіжі або Томатний сік – 400 гр.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 25 мл
- Сіль велика – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати огірки в томатному соусі по-грузинськи на зиму? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування огірків по-грузинськи в томатному соусі.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і пропустіть через прес.
Помідори вимийте, обсушіть, подрібніть до однорідної консистенції з допомогою м’ясорубки, кухонного комбайна або блендера.
Подрібнені помідори вилийте в сотейник, додайте чорний мелений перець, хмелі-сунелі, цукровий пісок, велику сіль, рослинне масло, часник і столовий оцет.
Ємність з маринадом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, після чого прокип’ятіть заливку 7-10 хвилин.
Тим часом огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, обріжте хвостики з двох сторін, потім наріжте невеликими шматочками.
Нарізані огірки викладіть в киплячий маринад, і готуйте ще 5-7 хвилин на повільному вогні.
Тим часом підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Гарячу заготівлю акуратно зніміть з вогню.
Стерильні банки заповніть гарячої ароматної закускою з огірків в томатному соусі, добре закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з закускою переверніть догори дном.
Потім закутати банки теплою ковдрою або махровим рушником і залиште до повного охолодження в такому стані приблизно на добу. Після чого перемістіть охолоджені банки з огірками на зберігання в прохолодне темне місце.
Апетитні огірочки подавайте на стіл до будь-якого гарячого блюда.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки в томатній заливці на зиму Різані огірки з часником в томатній заливці на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму часточками Огірки на зиму