Хочу поділитися ще одним рецептом огірків в томатному соусі по-грузинськи на зиму. Любителі прянощів, приправ і спецій обов’язково оцінять ароматні огірки по-грузинськи. Огірочки виходять хрусткими і смачними. Закуска доставляють незабутнє задоволення всім, хто її пробує.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Помідори свіжі або Томатний сік – 400 гр.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Сіль велика – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати огірки в томатному соусі по-грузинськи на зиму? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування огірків по-грузинськи в томатному соусі.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і пропустіть через прес.

Помідори вимийте, обсушіть, подрібніть до однорідної консистенції з допомогою м’ясорубки, кухонного комбайна або блендера.

Подрібнені помідори вилийте в сотейник, додайте чорний мелений перець, хмелі-сунелі, цукровий пісок, велику сіль, рослинне масло, часник і столовий оцет.

Ємність з маринадом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, після чого прокип’ятіть заливку 7-10 хвилин.

Тим часом огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, обріжте хвостики з двох сторін, потім наріжте невеликими шматочками.

Нарізані огірки викладіть в киплячий маринад, і готуйте ще 5-7 хвилин на повільному вогні.

Тим часом підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Гарячу заготівлю акуратно зніміть з вогню.

Стерильні банки заповніть гарячої ароматної закускою з огірків в томатному соусі, добре закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з закускою переверніть догори дном.

Потім закутати банки теплою ковдрою або махровим рушником і залиште до повного охолодження в такому стані приблизно на добу. Після чого перемістіть охолоджені банки з огірками на зберігання в прохолодне темне місце.

Апетитні огірочки подавайте на стіл до будь-якого гарячого блюда.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки в томатній заливці на зиму Різані огірки з часником в томатній заливці на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму часточками Огірки на зиму