Ароматні огірочки з холодного льоху будуть прекрасно доповнювати гарячі страви на вашому столі. Рецепт огірків з гірчицею і часником можна використовувати для приготування салату на вечерю або робити заготовки на зиму.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Огірки – 4 кг
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати огірки з сухою гірчицею і часником на зиму. Огірки добре промийте, зріжте кінчики, наріжте кожен на чотири частини.

Додати до огірків сіль, цукор, гірчицю, олію, оцет, подрібнений часник. Перемішайте огірки, так щоб спеції рівномірно покрили всі овочі, залиште їх маринуватися на 3 години, періодично перемішуйте їх.

Після закінчення зазначеного часу огірки виділять сік.

Розкладіть огірки в чисті банки, залийте їх маринадом, що залишився після маринування огірків. Маринад може вийти каламутним із-за наявності гірчиці.

Банки з огірками стерилізуйте в окропі 15 хвилин, потім загорніть кришками, укутайте їх про ковдру і залиште остигати. Зберігати закачування краще в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки з гірчицею на зиму Мариновані огірки з оцтом в 2 літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму