Хочу поділитися ще одним рецептом огірків холодним способом з аспірином. Приготування такої заготовки не відніме у вас великої кількості часу. Огірочки, приготовані таким способом, виходять хрусткими і смачними. Такі огірки чудово підійдуть для приготування, наприклад, вінегрету.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Огірки – 3,5 кг
- Перець духмяний горошок – 9 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Корінь хрону – за смаком
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Для розсолу: –
- Вода – 2,5 л
- Сіль велика – 100 гр.
- Аспірин – 6 шт.
Процес приготування:
Як приготувати огірки з аспірином холодним способом? Огірки невеликого розміру викладіть у велику ємність і залийте водою. Залиште приблизно на 2-3 години. Потім огірки промийте в холодній проточній воді. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді.
Болгарський перець вимийте, а потім наріжте на шматочки, попередньо видаливши серцевину з насінням. Гіркий перець також промийте, за бажанням видаліть насіння. Листя хрону, чорної смородини і вишні добре промийте під водою, а потім струсіть від зайвої вологи.
Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. На дно стерильних банок укладіть кілька листочків чорної смородини, вишні та хрону, а також зубчики часнику. Корінь хрону очистіть і покладіть в кожну банку. У кожну банку помістіть по парасольці сушеного кропу і лавровий лист. Також додайте по колечку гіркого перцю і кілька горошин запашного перцю.
Як можна щільніше додайте огірки по банкам. Заповніть порожні місця шматочками болгарського перцю. Приготуйте розсіл. У глибоку ємність налийте необхідну кількість води, а потім додайте велику кам’яну сіль і таблетки аспірину. Ретельно перемішайте до повного розчинення. Банки з огірками залийте приготовленим розсолом, а потім закрийте щільними капроновими кришками, попередньо обдавши їх окропом.
Банки з огірками помістіть в холодильник або в прохолодне темне місце. Такі огірочки добре зберігаються в підвалі або льосі. Огірки, приготовані холодним способом, будуть готові до вживання через 30 днів. Готові огірочки подавайте на стіл з будь-якими гарячими стравами.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту в літрових банках на зиму Засолювання огірків без оцту на зиму Засолювання огірків в літрових банках на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму