Пропоную приготувати огірки з горілкою холодним способом. Огірочки виходять хрусткими і дуже смачними, досить ароматними за рахунок використання спецій і приправ. Процес приготування до неподобства простий, а в результаті неймовірна смакота.
Інгредієнти: на 4.5 л.
- Огірки – 2,2 кг
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 2 л
- Горілка – 50 мл
- Сіль – 4 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати огірки з горілкою холодним способом, ретельно вимийте банки і стерилізуйте.
Листя хрону, чорної смородини та вишні, а також парасольки кропу промийте, а потім струсіть від зайвої вологи.
Часник очистіть від лушпиння, промийте.
На дно банок укладіть підготовлені листя і зелень.
Огірки вибирайте щільні. Ретельно промийте, обсушіть і обріжте кінчики. Підготовлену банку заповніть, як можна щільніше огірками.
Приготуйте розсіл. В необхідну кількість холодної води додайте три столові ложки солі, добре перемішайте до повного розчинення кристалів, а потім залийте банку з огірками.
Банку з огірками накрийте капроновою кришкою, попередньо обдавши їх окропом і залиште на три доби при кімнатній температурі.
Після того, як з’явиться біла плівка, акуратно відкрийте кришку. На банку надіньте спеціальну кришку з отворами, розсіл злити геть. У холодній воді розведіть залишилася столову ложку солі і добре перемішайте. Приготовленим розсолом залийте банки з огірками, а потім додайте необхідну кількість горілки.
Банки з огірками загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. А потім перемістіть його в прохолодне темне місце на зберігання. Через 2 тижні огірки будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків з горілкою на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки на зиму без цукру