Смачні та хрусткі огірки виходять з зерновий гірчицею. Маринована закуска виходить пікантною і оригінальною. Порадуйте своїх рідних!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Огірки (середні) – 7 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані огірки з гірчицею в зернах, огірки ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою. Залишаємо їх на 1-2 години. Це необхідно, щоб вони вийшли по-справжньому хрусткими.

На дно банки викладаємо очищені зубчики часнику, листя вишневого дерева, парасолька кропу і перець горошком. Кількість інгредієнтів можна регулювати за своїм смаком.

Отмоченные в холодній воді огірки ріжемо уздовж. Щільно викладаємо в банку.

На огірки висипаємо ложку зернової гірчиці.

Кип’ятимо воду і заливаємо їй огірки. Прикриваємо стерильною кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Обережно зливаємо воду з банки. До огірків додаємо цукор, сіль і столовий оцет. Знову заливаємо окропом.

Готово! Можна подавати до столу або закрити банку закаточной машинкою для довгого зберігання. Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму