Використовуючи в рецепті кетчуп різних марок можна отримати абсолютно різні заготовки. Соуси «Махеев» доступні за ціною і дозволяють створювати чудові страви. Завдяки йому огірки, закочені на зиму, будуть хрусткі навіть без стерилізації. Рецепт дуже простий і швидкий. Загорніть огірки в літрові банки, додати трохи перцю чилі для гостроти і отримаєте відмінний пікантний результат.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Огірки – 4,5 кг
  • Кетчуп чилі – 8 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Вода – 7 ст.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Листя хрону – 8 шт.

Процес приготування:

Готувати огірки з кетчупом чилі Махеев просто! Огірки добре вимийте і укладіть в таз, влийте холодну воду і потримайте 2 години, це додасть їм хрускіт і яскравий колір. На дно стерильних банок розкладіть вимиту і крупно нарізану зелень, перець (хто любить погостріше, можна з насінням) і кілька часточок часнику, розрізаних на частини.

Укладіть щільно огірки в банки і між ними також закиньте кілька порізаних на частини зубчиків часнику.

У каструлю налийте воду, додайте кетчуп, сіль, цукор, оцет. Розмішайте і закип’ятіть, потримайте на невеликому вогні 2 хвилини і вимикайте плиту. Розлийте маринад по банках і відразу закупорьте.

Банки переверніть, укрийте рушником і залиште так на добу.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків з кетчупом на зиму Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки в листі хрону на зиму