Хрусткі солоні огірочки – ідеальна закуска для зимового столу. Блюдо відмінно підходить до м’яса, картоплі та інших популярних страв. Можливо, саме цей рецепт стане вашим фірмовим.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Приступимо до готування огірків на зиму пальчики оближеш. Огірки ретельно промиваємо. Розрізаємо вздовж на 4 частини кожен.

В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, олію, оцет і подрібнений часник. Перемішуємо. Потім заливаємо маринадом огірки. Залишаємо на дві години.

Викладаємо огірки в стерилізовані банки. Заливаємо маринадом з огірковим соком. Якщо заливки буде мало, то можна додати окропу. Банки кип’ятимо 15 хвилин у великій каструлі.

Потім закриваємо кришками і закутуємо на час рушником. Смачні хрусткі огірочки на зиму готові!

Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з часником на зиму Різані огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму