Мариновані огірки з кетчупом чилі порадують вам гострим, пікантним смаком. Спеції для маринування беруться як для звичайних огірків. Огірочки виберіть невеликі, довжиною по висоті баночки. Готуємо без стерилізації. Один недолік у цієї закуски – швидко з’їдається.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 2 кг
- Вода – 6 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Кетчуп чилі – 350 гр.
- Часник 8 зуб.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Кріп – 4 ч. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків з кетчупом чилі. Огірки для цієї заготовки залийте на 4 години крижаною водою. За цей час помийте і стерилізуйте зручним для вас способом баночки. Кришки закаточні прокип’ятіть. Часник очистіть від лушпиння, роздушіть ножем і наріжте на невеликі шматочки. В баночки розкладіть листя хрону, лавра, нарізаний часник і горошини перцю. За бажанням можете додати в баночки трохи гострого перцю.
Замочені огірочки добре промийте, видаліть кінчики з обох сторін. Потім огірки красиво і компактно розкладіть по банках зі спеціями.
Закип’ятіть в чайнику воду і крутим окропом залийте огірки. Банки прикрийте кришкою і залиште їх на 30 хвилин.
В окрему каструлю налийте розрахований обсяг чистої води і додайте вказане в рецепті кількість кетчупу, солі, цукру та оцту. Все перемішайте до повного розчинення інгредієнтів і маринад доведіть до кипіння. Воду з баночок злийте через спеціальну кришку і огірки залийте приготовленим маринадом.
Баночки відразу закупорьте кришками, переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Потім охолоджені огірки з кетчупом чилі перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Засолювання огірків з кетчупом на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки в томатній заливці на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму