Якщо ви ще не готували огірки з кунжутом по-корейськи, то варто обов’язково спробувати. Це відмінний варіант пікантною закуски, яку можна приготувати і в будні, і на святковий стіл. Зручно, що по даному рецепту огірки можна також і законсервувати на зиму. Нижче наводимо детальні покрокові фото.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Кунжут – 40 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати огірки по-корейськи з кунжутом? Огірки промиваємо й обсушуємо. Зрізаємо кінчики з обох сторін у кожного огірка. Нарізаємо плоди вертикально на частини, довжиною три сантиметри орієнтовно. Шматочки огірка не повинні бути занадто довгими.

Посипаємо нарізані огірки сіллю в зазначеній кількості, перемішуємо. Даємо огіркам постояти годину при кімнатній температурі, щоб вони пустили сік. Для більш активного відділення соку протягом години потрібно пару раз перемішати огірки.

Суху сковорідку розігріваємо на плиті до гарячого стану і висипаємо на неї кунжут. При постійному помішуванні обсмажуємо його до ледь помітного золотистого кольору. Важливо не перепечеться кунжут, а лише злегка зарумянить. Знімаємо насіння зі сковороди і пересипаємо в окремий посуд, щоб припинити температурний вплив.

Пекучий перець промиваємо, обсушуємо і ріжемо упоперек на тонкі кільця.

Часник очищаємо від лушпиння і промиваємо. Пропускаємо часточки через прес.

Настоявшиеся огірки віджимаємо руками і перекладаємо в інший посуд відповідного об’єму. Залишився розсіл більше не потрібен. До огірків додаємо обсмажені кунжут, паприку, колечка пекучого перцю, цукор, оцтову кислоту і соєвий соус.

В сотейнику або невеликій сковорідці розігріваємо до гарячого стану олію і відразу ж виливаємо його до огірків.

Перемішуємо акуратно все разом. Можна вживати огірки по-корейськи з кунжутом прямо в такому вигляді.

А можна отримані огірки викласти у чисті сухі банки, прикрити кришками і поставити на стерилізацію на 20 хвилин в каструлю з водою.

Після цього закатати кришки і дати банкам повільно охолонути, обгорнувши їх теплим пледом. Таку заготовку можна зберігати рік в темному і прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму часточками Огірки на зиму