Хочу поділитися з вами рецептом огірків на зиму, приготованих з кетчупом «Торчин» зі смаком чилі. Огірочки виходять в міру гострими і хрусткими. Ароматна закуска стане приємним доповненням до гарячих страв.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Кріп – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 700 мл
- Оцет столовий 9% – 120 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Кетчуп чилі – 200 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків на зиму з кетчупом чилі «Торчин»? Банки добре помийте, стерилізуйте зручним для вас способом. Огірки ретельно вимийте і перекладіть у велику ємність, залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 1-2 години. Парасольки кропу обдайте окропом. На дно стерильних банок викладіть кріп. Часник очистіть від лушпиння.
У кожну банку додати часник і кріп. У огірків обріжте хвостики. Щільно один до одного укладіть вимочені огірочки. Підготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість питної води, кетчупу, солі, столового оцту і цукрового піску.
Закип’ятіть і залийте ним банки з огірками, накрийте стерильними кришками, обдавши їх окропом. Банки акуратно перемістіть в каструлю, залийте теплою водою і стерилізують 10 хвилин.
Закрутіть кришками банки з огірками. Банки переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим і залиште в такому вигляді до повного охолодження на 1-2 дні.
Потім захололі банки приберіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на 2 літрову банку на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки в 2 літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму