Огірки, заготовлені на зиму з кетчупом чилі, виходять хрусткими, в міру гострими і пікантними. Стерилізація банок дозволить зберегти смачну закатку довше. Як же приємно в холодну пору відкрити таку баночку приготованих своїми руками ароматних огірочків!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Огірки – 3 кг
- Кетчуп чилі – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Часник 15 зуб.
- Вода – 2 л
- Листя чорної смородини – 15 шт.
- Листя вишні – 15 шт.
- Парасольки кропу – 5 шт.
- Петрушка – 5 гілок
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Готувати огірки з кетчупом чилі зі стерилізацією просто! Огірки не великого розміру (а краще маленькі) добре вимийте і обріжте хвостики з обох сторін. Складіть їх в ємність, налийте холодну воду і залиште на 2 години.
Зелень і листя ретельно вимийте.
З часнику зніміть піну.
В зручній тарі розмішайте до однорідності воду, оцет, кетчуп сіль з цукром.
Вимийте 5 літрових банок з содою і просушіть в духовці.
Розкладіть в кожну банку по 5 листя вишні і смородини, 5 зубців часнику, по парасольки кропу і гілки петрушки, розподіліть горошки перцю.
Укладіть щільно огірки по банкам і влийте в кожну маринад. Прикрийте їх кришками.
В широку каструлю і устелите дно рушником. Поставте в неї банки і налийте воду на 2/3 їх висоти. Закип’ятіть воду і зменшіть вогонь, щоб кипіння не було активним. Кип’ятіть банки 10 хвилин, акуратно дістаньте і відразу закупорьте кришки.
Укутайте їх до абсолютного охолодження на добу і переносите на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з петрушкою і часником на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму