Ситна окрошка, приготована на квасі та кефірі, – це насичене блюдо, яке обов’язково оцінять ваші домашні в спекотний день. Приготувати блюдо зовсім не складно і не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Шинка – 200 гр.
- Яловичина – 200 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Квас – 1,5 л
- Кефір – 1 л
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт окрошки на кефірі і квасі простий у приготуванні! Підготуємо м’ясні інгредієнти. Шинку нарізаємо невеликими кубиками.
Відварюємо яловичину, даємо трохи охолонути і теж ріжемо кубиками.
Подрібнюємо огірок. Від шкірки позбавлятися не потрібно. Овоч краще вибирати великого розміру.
Заздалегідь відварюємо картоплю й нарізаємо його кубиками. Важливо, щоб овоч не розварився, шматочки повинні бути не занадто м’якими. Інакше вийде каша.
Відварюємо куряче яйце. Його теж подрібнюємо.
Варимо куряче філе в підсоленій воді. Остуджуємо і ріжемо тонкими шматочками. Можна порвати руками.
Готуємо супову заправку. З’єднуємо квас і кефір. Додаємо сіль і перемішуємо.
В заправку висипаємо всі нарізані продукти. Вичавлюємо лимон. Приблизно, потрібна одна столова ложка соку. Подрібнюємо зелений лук і кріп, додаємо в окрошку.
Розливаємо блюдо по порційних тарілках. Можна подавати до столу, приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою Окрошка з куркою Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на квасі Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з ковбасою