Ситна окрошка, приготована на квасі та кефірі, – це насичене блюдо, яке обов’язково оцінять ваші домашні в спекотний день. Приготувати блюдо зовсім не складно і не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Шинка – 200 гр.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Квас – 1,5 л
  • Кефір – 1 л
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт окрошки на кефірі і квасі простий у приготуванні! Підготуємо м’ясні інгредієнти. Шинку нарізаємо невеликими кубиками.

Відварюємо яловичину, даємо трохи охолонути і теж ріжемо кубиками.

Подрібнюємо огірок. Від шкірки позбавлятися не потрібно. Овоч краще вибирати великого розміру.

Заздалегідь відварюємо картоплю й нарізаємо його кубиками. Важливо, щоб овоч не розварився, шматочки повинні бути не занадто м’якими. Інакше вийде каша.

Відварюємо куряче яйце. Його теж подрібнюємо.

Варимо куряче філе в підсоленій воді. Остуджуємо і ріжемо тонкими шматочками. Можна порвати руками.

Готуємо супову заправку. З’єднуємо квас і кефір. Додаємо сіль і перемішуємо.

В заправку висипаємо всі нарізані продукти. Вичавлюємо лимон. Приблизно, потрібна одна столова ложка соку. Подрібнюємо зелений лук і кріп, додаємо в окрошку.

Розливаємо блюдо по порційних тарілках. Можна подавати до столу, приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою Окрошка з куркою Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на квасі Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з ковбасою