Статистика не бреше: окрошка з хріном користується величезною популярністю. А все тому що з хріном цей традиційний літній освіжаючий суп стає ще і пікантним, ароматним – те, що потрібно для спекотного дня. Окрошка з хріном і наситить, і видалить спрагу. Чудовий універсальний рецепт!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квас – 1 л
  • Яловичина (варена) – 200 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Хрін – 2 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Оцет столовий 9% – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку з хріном, яйця відварити, остудити в холодній воді. Потім яйця очистити, відокремити білок від жовтка. Яєчний жовток в глибокій ємності перетерти з гірчицею і хріном. Додати до маси дрібно нарізаний кріп, все посолити і перемішати. додати до маси трохи квасу, залишити настоюватися.

Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками. Відварити у воді з цукром, сіллю і кксусом.

Редис і огірок нарізати соломкою. Відправити редис, огірок і картоплю в миску з супом. Влити туди залишився квас, ретельно перемішати.

Варену яловичину і яєчний білок нарізати невеликими кубиками, відправити їх у суп.

Суп при необхідності досолити, розлити по порційних тарілках і можна пригощати сім’ю смачною окрошкою з хріном.

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка з хріном Окрошка на квасі Холодна окрошка