Окрошку люблять і готують у кожній родині. Окрошка часто присутній на столі в жаркий час, чудово втамовує голод і спрагу. Готується з недорогих доступних продуктів. Добре насолодитися охолодженим супом після важкого трудового дня.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Огірки – 5 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Редис – 7 шт.
- Кріп – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Кефір – 1 л
- Вода (охолоджена) – 150 мл
- Айран – 150 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
- Гірчиця – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку на кефірі з куркою, заздалегідь відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудіть. Зваріть картоплю в мундирі і яйця круто. Огірки добре вимийте і обсушіть, з допомогою овочечистки очистіть. Очищені огірки наріжте дрібним кубиком.
Остигле куряче філе дрібно наріжте.
Остудіть курячі яйця, очистіть від шкаралупи і наріжте дрібним кубиком.
Зварену картоплю остудіть і очистіть, наріжте таким же розміром, як інші інгредієнти.
Редиску добре вимийте, обріжте кінчики і наріжте, як огірки.
Зелень петрушки і кропу, а також і зелений лук ретельно вимийте і просушіть. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарубаєте.
З зеленою цибулею вчините також. Візьміть глибоку ємність і по черзі викладіть підготовлені продукти.
Викладіть дрібно нарізану зелень кропу і зелений лук. Отриману масу залийте кефіром. Додайте питну воду та айран. Посоліть і поперчіть і все ретельно перемішайте. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину.
Готова окрошка в охолодженому вигляді просто чудова. Блюдо подавайте зі сметаною і гірчицею.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з куркою Окрошка з огірками Окрошка на сметані і воді Російська окрошка