Окрошку люблять і готують у кожній родині. Окрошка часто присутній на столі в жаркий час, чудово втамовує голод і спрагу. Готується з недорогих доступних продуктів. Добре насолодитися охолодженим супом після важкого трудового дня.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Огірки – 5 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Редис – 7 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кефір – 1 л
  • Вода (охолоджена) – 150 мл
  • Айран – 150 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Гірчиця – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку на кефірі з куркою, заздалегідь відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудіть. Зваріть картоплю в мундирі і яйця круто. Огірки добре вимийте і обсушіть, з допомогою овочечистки очистіть. Очищені огірки наріжте дрібним кубиком.

Остигле куряче філе дрібно наріжте.

Остудіть курячі яйця, очистіть від шкаралупи і наріжте дрібним кубиком.

Зварену картоплю остудіть і очистіть, наріжте таким же розміром, як інші інгредієнти.

Редиску добре вимийте, обріжте кінчики і наріжте, як огірки.

Зелень петрушки і кропу, а також і зелений лук ретельно вимийте і просушіть. Вимиту і обсушену зелень дрібно нарубаєте.

З зеленою цибулею вчините також. Візьміть глибоку ємність і по черзі викладіть підготовлені продукти.

Викладіть дрібно нарізану зелень кропу і зелений лук. Отриману масу залийте кефіром. Додайте питну воду та айран. Посоліть і поперчіть і все ретельно перемішайте. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину.

Готова окрошка в охолодженому вигляді просто чудова. Блюдо подавайте зі сметаною і гірчицею.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з куркою Окрошка з огірками Окрошка на сметані і воді Російська окрошка