На сьогоднішній день існує величезна кількість варіантів приготування річного страви – окрошки. Даний рецепт описує приготування окрошки з використанням майонезу та оцту. Поєднання основних інгредієнтів з майонезом і оцтом є дуже вдалим. Така окрошка з’їдається швидко, адже вона виходить дуже смачною та цілющою!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки – 3 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку на майонезі і оцті з ковбасою, редис промийте і наріжте акуратними кубиками.

Ковбасу також необхідно подрібнити у вигляді кубиків.

Зелений лук промиваємо під проточною водою і потім подрібнюємо на обробній дошці з допомогою ножа.

Свіжі огірки промийте, обріжте з двох сторін кінчики. Наріжте плоди невеликими кубиками.

Яйця слід відварити до готовності (близько 10 хвилин на помірному вогні). Після цього яйця остуджуємо, очищаємо і нарізаємо акуратними кубиками.

Картоплю відварюємо зручним для вас чином – можна очищений, можна в мундирі. Після цього відварну картоплю необхідно порізати невеликими кубиками.

Кріп промийте, обсушіть і подрібніть.

Всі підготовлені інгредієнти для окрошки – редис, ковбасу, зелень, огірки, яйця і картоплю – змішуємо в глибокій ємності.

Після цього додаємо до основних інгредієнтів майонез.

Потім вливаємо в ємність з вмістом воду, додаємо сіль за смаком оцет, все перемішуємо.

Окрошка на майонезі і оцті з ковбасою готова! Подавайте страву до столу порційно.

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка з ковбасою на майонезі Окрошка з редискою Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на майонезі з оцтом Окрошка на майонезі класична Холодна окрошка