Коли на вулиці дуже жарко, а стояти біля плити зовсім не хочеться, допоможе в такій ситуації літній суп – окрошка. Даний рецепт описує приготування окрошки на кефірі з додаванням оцту. Смак такий окрошки виходить дуже насиченим і яскравим. Головні переваги окрошки – простота і швидкість приготування, підбадьорливий і освіжаючий ефект.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Редис – 150 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку на кефірі з оцтом. Картоплю відваріть в шкірці, після цього остудіть. Відварну картоплю очистити і порізати невеликими кубиками.

Яйця відварюємо до готовності, потім їх необхідно очистити від шкаралупи і порізати кубиками.

Промиті зелену цибулю і кріп дрібно рубаємо.

Варену ковбасу наріжте дрібними шматочками.

Редис і огірки промийте під проточною водою і подрібніть. За бажанням дані інгредієнти можна натерти на крупній тертці, в такому вигляді вони додадуть окрошці ще більш насичений смак і аромат.

Змішуємо всі подрібнені компоненти окрошки в глибокій ємності.

Далі вливаємо в ємність з інгредієнтами кефір.

Потім додаємо за смаком сіль. Доповнюємо окрошку невеликою кількістю оцту, все перемішуємо. Якщо окрошка вийшла дуже густий, можна розбавити її водою.

Окрошка на кефірі з оцтом готова!

Приємного вам апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з оцтом Окрошка на воді з оцтом Окрошка на кефірі Холодна окрошка