Споконвічно російський суп-окрошку можна змінити і додати туди кропиву і м’яту, виходить дуже свіжо і незвично. Для любителів більш густих страв частина картоплі можна протерти через сито або пробити блендером з невеликою кількістю кефіру. Якщо потрібна окрошка більш кисла, слід додати буквально 1 щіпку лимонної кислоти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 550 мл
  • Кропива – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • М’ята свіжа – 2 гілки
  • Кріп – 1 пучок
  • Редис – 160 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку з м’ятою, яйця відварити у підсоленій воді протягом 10 хв. після початку кипіння. Швидко перекласти в холодну воду, щоб вони охололи. Картоплю зварити у мундирі, охолодити. Зелень овочі ретельно вимити проточною водою, дати обсохнути. Для роботи з кропивою краще використовувати рукавички.

Обрізати з редиски кінчики, порізати плоди на кубики.

З огірків зрізати кінчики і нарізати на кубики разом з шкіркою.

Картоплю очистити від шкірки і порізати кубиками середнього розміру.

Яйця почистити і порізати кубиками. Для супу продукти повинні нарезаться кубиками одного розміру.

Кропиву помістити на півхвилини в крутий окріп, відкинути на сито і відразу ж обдати крижаною водою. Злегка віджати вологу і дрібно нарізати.

Додати в окрошку нашатковану кропиву, дрібно нарізану цибулю і кріп, а також м’яту. Посолити і поперчити.

Залити заготівлю холодним кефіром. Перемішати, спробувати на сіль. Якщо потрібно, додати лимонну кислоту. На 30 хв. прибрати в холодильник.

Подавати до столу з хлібом і гірчицею.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка овочева